ks
čerstvé žampiony
větších nebo 1 plechovku sterilovaných
1
ks
červená paprika
velká
sůl
4
ks
vejce
pepř mletý
worcestrová omáčka
200
g
anglická slanina
sojová omáčka
sýr
400
g
vepřová plec
libová
maggi
200
g
šunkový salám
zauzený
zelenina
300
g
kuřecí játra
olej
1
kg
hranolky
Postup přípravy receptu
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, maggi, worcesterem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout. Za občasného podlévání dusíme, až je maso měkké.
Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampiony, podusíme 2 minuty, nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 minuty a odstavíme.
Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka. Na talíř navršíme „kopec" masa a hranolky, posypeme strouhaným sýrem a nahoru dáme volské oko. Hotové ozdobíme zeleninovou oblohou.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a…
více o Pikantní fazolová pochoutka