ks
čerstvé žampiony
větších nebo 1 plechovku sterilovaných
1
ks
červená paprika
velká
sůl
4
ks
vejce
pepř mletý
worcestrová omáčka
200
g
anglická slanina
sojová omáčka
sýr
400
g
vepřová plec
libová
maggi
200
g
šunkový salám
zauzený
zelenina
300
g
kuřecí játra
olej
1
kg
hranolky
Postup přípravy receptu
Maso a játra nakrájíme na nudličky. Slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, maggi, worcesterem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout. Za občasného podlévání dusíme, až je maso měkké.
Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampiony, podusíme 2 minuty, nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 minuty a odstavíme.
Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka. Na talíř navršíme „kopec" masa a hranolky, posypeme strouhaným sýrem a nahoru dáme volské oko. Hotové ozdobíme zeleninovou oblohou.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové