Kuskus připravíme podle návodu. Na pánvičce zahřejeme olivový olej a přidáme oloupaný česnek (nekrájíme). Papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky, dáme do pánvičky, přidáme cukr a smažíme doměkka. Bez obav je můžeme nechat jemně „přismahnout". Když jsou měkké, odstraníme stroužky česneku, přidáme na půlky nakrájené olivy, kapary, mátu, osolíme a zamícháme.
Necháme trochu vychladnout a promícháme s kuskusem. Můžeme podávat.
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky