Formu na dort (24–26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme takto: světlý, tmavý, světlý, tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou či dozdobíme ovocem.
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa