Formu na dort (24–26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme takto: světlý, tmavý, světlý, tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou či dozdobíme ovocem.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem