Barevný pudinkový dort

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Tmavé těsto
    • 3
      ks vejce
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžička kakao
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce teplá voda
    • 90
      g cukr krupice
  • Světlé těsto
    • 3
      ks vejce
    • 90
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžíce teplá voda
    • 90
      g cukr krupice
  • Světlý pudink
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink nebo kokosový, smetanový
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Tmavý pudink
    • 400
      ml mléko
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      ks kakaový pudink v prášku nebo čokoládový
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Dohotovení
    • šlehačka nebo pařížská šlehačka, poleva, ovoce
    • marmeláda nebo džem dle chuti

Postup přípravy receptu

  • Formu na dort (24–26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
  • Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme takto: světlý, tmavý, světlý, tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou či dozdobíme ovocem.
  • Dort po natření necháme v chladu proležet.
  • Lze upéct i jako řezy.
Zařazení: Moučníky Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.