Formu na dort (24–26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme takto: světlý, tmavý, světlý, tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou či dozdobíme ovocem.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Do 1/2 l vody vsypeme pudinkový prášek s cukrem a vaříme asi 2 min. Do vlažné hmoty vešleháme tvaroh a želatinu, kterou…
více o Tvarohové řezy nepečené
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely