Formu na dort (24–26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme takto: světlý, tmavý, světlý, tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou či dozdobíme ovocem.
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku