Formu na dort (24–26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova – vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme takto: světlý, tmavý, světlý, tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou či dozdobíme ovocem.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce