Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit.
Maso vaříme v osolené vodě. Když trochu změkne, přidáme krájenou zeleninu, zbytek červené řepy a celý stroužek česneku. Měkké maso vybereme, pokrájíme a polévku zalijeme zkvašenou šťávou z řepy. Povaříme, dáme do polévky maso – buď všechno, nebo polovinou plníme malé taštičky z nudlového těsta, které do polévky zavaříme na 5 minut. K polévce podáváme zakysanou smetanu.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně