Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit.
Maso vaříme v osolené vodě. Když trochu změkne, přidáme krájenou zeleninu, zbytek červené řepy a celý stroužek česneku. Měkké maso vybereme, pokrájíme a polévku zalijeme zkvašenou šťávou z řepy. Povaříme, dáme do polévky maso – buď všechno, nebo polovinou plníme malé taštičky z nudlového těsta, které do polévky zavaříme na 5 minut. K polévce podáváme zakysanou smetanu.
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky