Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit.
Maso vaříme v osolené vodě. Když trochu změkne, přidáme krájenou zeleninu, zbytek červené řepy a celý stroužek česneku. Měkké maso vybereme, pokrájíme a polévku zalijeme zkvašenou šťávou z řepy. Povaříme, dáme do polévky maso – buď všechno, nebo polovinou plníme malé taštičky z nudlového těsta, které do polévky zavaříme na 5 minut. K polévce podáváme zakysanou smetanu.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě