V oleji rozpusťte máslo, přidejte drobně nasekanou cibuli a trochu orestujte. Přidejte na kostky nakrájené maso a na kolečka nakrájenou klobásou. Nechte maso zatáhnout.
Všechnu zeleninu nadrobno nakrájejte (rajčata oloupejte) a přidejte do hrnce. Podlijte (stačí trochu, paprika pustí vodu). Přidejte koření, masox a nechte dusit, až bude maso měkké. Vmíchejte zakysanou smetanu a nechte přejít varem.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky