Bavorská svíčková

2.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks celer menší
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 20
      g rozinky
    • 1
      lžička pepř celý čtyř barev
    • 0,3
      lžička tymián
    • 0,5
      l smetana
    • 100
      g anglická slanina na prošpikování
    • 1
      kg hovězí maso
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      dl červené víno
    • 7
      ks nové koření kuliček
    • 1
      sklenice brusinkový kompot
    • 5
      ks jalovec kuliček
    • 2
      lžíce perník strouhaný

Postup přípravy receptu

  • Namočíme na 24 hodin rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hodin uležet v chladu. Po 24 hodinách dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso doměkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přidáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájíme na plátky.
  • Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme