Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka – vdolky, které pokládáme na pomoučenou pracovní plochu a necháme znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou je klademe do rozpáleného oleje. Poté obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládu nebo povidla, sypeme tvarohem a můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
Poznámka: těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí.
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku