Bavorské vdolky z domácí pekárny

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks vejce
    • rostlinný olej na smažení
    • 200
      g mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,8
      lžička sušené droždí
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 65
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka – vdolky, které pokládáme na pomoučenou pracovní plochu a necháme znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou je klademe do rozpáleného oleje. Poté obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládu nebo povidla, sypeme tvarohem a můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
  • Poznámka: těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.