Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka – vdolky, které pokládáme na pomoučenou pracovní plochu a necháme znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou je klademe do rozpáleného oleje. Poté obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládu nebo povidla, sypeme tvarohem a můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
Poznámka: těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví