Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka – vdolky, které pokládáme na pomoučenou pracovní plochu a necháme znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou je klademe do rozpáleného oleje. Poté obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládu nebo povidla, sypeme tvarohem a můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
Poznámka: těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí.
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka