Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyjmeme a vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka – vdolky, které pokládáme na pomoučenou pracovní plochu a necháme znovu nakynout. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou je klademe do rozpáleného oleje. Poté obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Usmažené vdolky sypeme moučkovým cukrem, do důlku dáme marmeládu nebo povidla, sypeme tvarohem a můžeme dozdobit také šlehačkou. Lze podávat i za studena.
Poznámka: těsto lze zadělat také klasicky, na toto množství jsem dříve zadělávala z 20 g droždí.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka