Koleno omyjeme, vysušíme a kůži nakrojíme do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřeme kmín, sůl a pepř.
Koleno vložíme do pekáče, přelijeme vroucí vodou a přidáme jalovec.
Troubu předehřejeme na 200 °C a koleno pečeme 2–2,5 hodiny, často přeléváme pivem. Kůže musí být křupavě hnědá.
Maso vyjmeme a necháme v teple. Výpek přelijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme mletou paprikou, eventuálně zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou