Koleno omyjeme, vysušíme a kůži nakrojíme do čtverečků ostrým nožem. Zvenčí vetřeme kmín, sůl a pepř.
Koleno vložíme do pekáče, přelijeme vroucí vodou a přidáme jalovec.
Troubu předehřejeme na 200 °C a koleno pečeme 2–2,5 hodiny, často přeléváme pivem. Kůže musí být křupavě hnědá.
Maso vyjmeme a necháme v teple. Výpek přelijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Ochutíme mletou paprikou, eventuálně zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Ušlehat žloutky s cukrem, vodou, olejem, přidat mouku s práškem do pečiva, nakonec vmíchat sníh z bílků, rozdělit těsto…
více o Mandarinkové krémové řezy
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage