Brambory uvařené ve slupce ještě teplé nakrájíme na plátky, dáme do misky. Nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme ji na oleji, přidáme horký hovězí nebo kuřecí vývar, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci hořčice a čajovou lžičku octa.
Zalijeme brambory a mecháme odstát. Suroviny se teplem spojí.
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou