Brambory uvařené ve slupce ještě teplé nakrájíme na plátky, dáme do misky. Nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme ji na oleji, přidáme horký hovězí nebo kuřecí vývar, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci hořčice a čajovou lžičku octa.
Zalijeme brambory a mecháme odstát. Suroviny se teplem spojí.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví