Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polijeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou.
Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa