Bělehradský řízek

2.65

hodnoceno: 17
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • brambory
    • sůl
    • rajčata
    • česnek
    • hladká mouka
    • vegeta
    • pepř mletý
    • kmín
    • vepřová kýta
    • olej
    • paprikové lusky

Postup přípravy receptu

  • Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolna doděláme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm, cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, papriku na proužky, česnek na lístečky.
  • Všechno dáme do pekáče, posypeme vegetou a kmínem, polijeme olejem a promícháme. Trochu podlijeme vodou.
  • Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě 30 minut. Potom alobal odstraníme a dopékáme odkryté, aby se směs trochu opekla. Případně dokořeníme.
  • Podáváme s přírodním řízkem.
Zařazení: Maso Vepřové Srbsko

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: