Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, které necháme na pomoučeném vále 15–20 minut kynout. Rozpálíme olej a vytahané bochánky postupně osmažíme po obou stranách dozlatova.
Ovocnou zavařeninu smícháme 1:1 s tvarohem a touto směsí potřeme jednotlivé beleše. Nakonec přidáme lžíci marmelády a lžíci zakysané smetany, beleše posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Šlehat máslo, poté přidat cukr, ušlehat tuhou hmotu, přidat vejce, vanilkovou esenci a nakonec rozpuštěnou čokoládu.
…
více o Čokoládové placičky „cookies“
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena