Smícháme spolu droždí, mouku, cukr a 100 ml mléka, vytvoříme tak kvásek, necháme ho vzejít. Ke kvásku přidáme zbylé mléko a mouku, mírně osolíme a pak vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme jednotlivé bochánky, které necháme na pomoučeném vále 15–20 minut kynout. Rozpálíme olej a vytahané bochánky postupně osmažíme po obou stranách dozlatova.
Ovocnou zavařeninu smícháme 1:1 s tvarohem a touto směsí potřeme jednotlivé beleše. Nakonec přidáme lžíci marmelády a lžíci zakysané smetany, beleše posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Nevykostěná kuřecí stehna omyjeme osolíme, potřeme grilovacím kořením. Obalíme v trojobalu. Vložíme do pekáče, aby se…
více o Kuřecí stehna v trojobalu
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem