g
kandované ovoce
může být i kandovaná pomerančová kůra
50
g
meruňky
50
g
sušené švestky
Postup přípravy receptu
Žloutky, cukr a máslo utřeme do pěny. Přidáme 3/4 množství mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků. Ve zbylé mouce obalíme nakrájené ovoce a mandle a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy a pečeme zvolna asi 60 minut.
Cukr, žloutky a máslo vyšleháme do pěny. Můžeme přidat 1–3 lžíce horké vody, lépe se pak těsto šlehá.
Přidáme mouku s…
více o Beránek z těsta na bábovku
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky