Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V míse promíchejte suché přísady s oříšky, vlijte vychladlou směs a důkladně promíchejte.
Vzniklé těsto rozdělte buď do formiček nebo na plech s vyššími okraji. Těsto je velmi hutné a po upečení zůstává vláčné. V chladu buchtičky vydrží dlouho a jejich chuť se uležením ještě zlepší.
Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením