Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V míse promíchejte suché přísady s oříšky, vlijte vychladlou směs a důkladně promíchejte.
Vzniklé těsto rozdělte buď do formiček nebo na plech s vyššími okraji. Těsto je velmi hutné a po upečení zůstává vláčné. V chladu buchtičky vydrží dlouho a jejich chuť se uležením ještě zlepší.
Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky