Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
V míse promíchejte suché přísady s oříšky, vlijte vychladlou směs a důkladně promíchejte.
Vzniklé těsto rozdělte buď do formiček nebo na plech s vyššími okraji. Těsto je velmi hutné a po upečení zůstává vláčné. V chladu buchtičky vydrží dlouho a jejich chuť se uležením ještě zlepší.
Mouku prosijeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (zakysanou smetanou), solí a tukem (může být…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé