Berlínské řezy

2.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra
    • marmeláda
    • 80
      g cukr
  • Poleva
    • 70
      g máslo
    • 70
      g čokoláda na vaření
  • Piškotové těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce cukr
  • Ořechová nádivka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl hnědý rum
    • 200
      g ořechy
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu.
  • Mezitím připravíme ořechovou náplň, do které můžeme přidat ještě trochu medu a strouhanou citronovou kůru. Ze základního těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do světležluta. Asi 3 lžíce libovolné marmelády rozředíme lžící horké vody a rozetřeme na předpečené těsto. Poté natřeme ořechovou nádivku a zalijeme připraveným piškotovým těstem. Pečeme mírně asi na 160–170 °C 30 minut, až piškotový povrch zrůžoví a nelepí se na špejli.
  • Po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu, kterou si připravíme ve vodní lázni rozpuštěním čokolády a másla. Použijte pravé máslo, aby se poleva při krájení nelámala. Povrch polevy můžeme ozdobit vidličkou.
  • Řezy jsou vynikající, zvláště druhý den.
Zařazení: Moučníky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: