Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také vychladnout.
Na bešamel: Rozpustíme (nejlépe české) máslo, zaprášíme hladkou moukou (jako když děláme jíšku), nalejeme do másla mléko a vývar (uděláme tolik omáčky, aby těstoviny, které jsme uvařili, byly do půlky ponořené), ochutíme podle potřeby bešamel podravkou, solí a pepřem. Měla by nám vzniknout omáčka, kterou budeme vlévat na těstoviny.
Obereme vychladlé maso, nakrájíme na kousky. Do pekáčku si dáme těstoviny, posypeme nastrouhaným sýrem, kuřecím masem, dáme další vrstvu těstovin, strouhaný sýr a maso. Pořád tak dokola, až nakonec nalejeme bešamel na těstoviny. Plátkový sýr dáme nahoru, hezky poskládáme, aby těstoviny byly zakryté. Navrch dáme malinké plátky másla.
Dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut zvolna. Tak, aby sýr hezky zezlátnul.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny, Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou