Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také vychladnout.
Na bešamel: Rozpustíme (nejlépe české) máslo, zaprášíme hladkou moukou (jako když děláme jíšku), nalejeme do másla mléko a vývar (uděláme tolik omáčky, aby těstoviny, které jsme uvařili, byly do půlky ponořené), ochutíme podle potřeby bešamel podravkou, solí a pepřem. Měla by nám vzniknout omáčka, kterou budeme vlévat na těstoviny.
Obereme vychladlé maso, nakrájíme na kousky. Do pekáčku si dáme těstoviny, posypeme nastrouhaným sýrem, kuřecím masem, dáme další vrstvu těstovin, strouhaný sýr a maso. Pořád tak dokola, až nakonec nalejeme bešamel na těstoviny. Plátkový sýr dáme nahoru, hezky poskládáme, aby těstoviny byly zakryté. Navrch dáme malinké plátky másla.
Dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut zvolna. Tak, aby sýr hezky zezlátnul.
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu