Uvaříme kuřecí stehna, vývar si necháme. Stehna vyndáme z vývaru, necháme vychladnout. Dáme uvařit široké nudle podle návodu. Scedíme, necháme také vychladnout.
Na bešamel: Rozpustíme (nejlépe české) máslo, zaprášíme hladkou moukou (jako když děláme jíšku), nalejeme do másla mléko a vývar (uděláme tolik omáčky, aby těstoviny, které jsme uvařili, byly do půlky ponořené), ochutíme podle potřeby bešamel podravkou, solí a pepřem. Měla by nám vzniknout omáčka, kterou budeme vlévat na těstoviny.
Obereme vychladlé maso, nakrájíme na kousky. Do pekáčku si dáme těstoviny, posypeme nastrouhaným sýrem, kuřecím masem, dáme další vrstvu těstovin, strouhaný sýr a maso. Pořád tak dokola, až nakonec nalejeme bešamel na těstoviny. Plátkový sýr dáme nahoru, hezky poskládáme, aby těstoviny byly zakryté. Navrch dáme malinké plátky másla.
Dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 30 minut zvolna. Tak, aby sýr hezky zezlátnul.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem