Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:70 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Bešamel:
2
lžíce
máslo
1
lžíce
hladká mouka
3
dl
mléko
30
g
strouhaný parmazán
1
špetka
muškátový oříšek
2
ks
rozšlehané vejce
Maso:
sůl
4
ks
kuřecí prsa
nebo krůtí maso
pepř mletý
10
g
strouhaný parmazán
na posypání
olej
4
plátek
pršut
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze všech stran. Takto připravená prsíčka dáme do vymazané zapékací mísy.
Do pánve s výpekem dáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit a přilijeme mléko. Vše dobře rozmícháme a povaříme, pak přidáme mletý muškátový oříšek (květ), sýr a necháme rozpustit. Hotový sýrový bešamel necháme zchladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do něj dvě vejce.
Prsíčka v zapékací míse zalijeme bešamelem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 40 minut zakryté. Pak odkryjeme, posypeme zbytkem parmezánu a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami, na talíři dozdobíme bylinkami.
Žloutky s cukrem šleháme metličkami cca 1 min. Přidáme rozemleté ořechy, dobře promícháme a lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Oříšková roláda s tvarohem
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře