Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:70 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Bešamel:
2
lžíce
máslo
1
lžíce
hladká mouka
3
dl
mléko
30
g
strouhaný parmazán
1
špetka
muškátový oříšek
2
ks
rozšlehané vejce
Maso:
sůl
4
ks
kuřecí prsa
nebo krůtí maso
pepř mletý
10
g
strouhaný parmazán
na posypání
olej
4
plátek
pršut
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze všech stran. Takto připravená prsíčka dáme do vymazané zapékací mísy.
Do pánve s výpekem dáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit a přilijeme mléko. Vše dobře rozmícháme a povaříme, pak přidáme mletý muškátový oříšek (květ), sýr a necháme rozpustit. Hotový sýrový bešamel necháme zchladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do něj dvě vejce.
Prsíčka v zapékací míse zalijeme bešamelem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 40 minut zakryté. Pak odkryjeme, posypeme zbytkem parmezánu a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami, na talíři dozdobíme bylinkami.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole