Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:70 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Bešamel:
2
lžíce
máslo
1
lžíce
hladká mouka
3
dl
mléko
30
g
strouhaný parmazán
1
špetka
muškátový oříšek
2
ks
rozšlehané vejce
Maso:
sůl
4
ks
kuřecí prsa
nebo krůtí maso
pepř mletý
10
g
strouhaný parmazán
na posypání
olej
4
plátek
pršut
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v pršutu. Na trošce oleje opatrně (aby pršut nespadl) osmažíme ze všech stran. Takto připravená prsíčka dáme do vymazané zapékací mísy.
Do pánve s výpekem dáme máslo, necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme zpěnit a přilijeme mléko. Vše dobře rozmícháme a povaříme, pak přidáme mletý muškátový oříšek (květ), sýr a necháme rozpustit. Hotový sýrový bešamel necháme zchladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do něj dvě vejce.
Prsíčka v zapékací míse zalijeme bešamelem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 40 minut zakryté. Pak odkryjeme, posypeme zbytkem parmezánu a dopečeme dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo těstovinami, na talíři dozdobíme bylinkami.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany