Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a nad vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý krupicový cukr a ušleháme tuhý sníh. Pak vmícháme moučkový cukr, hmotu přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme placičky. Děláme různě velké, abychom pak mohli udělat pyramidu.
Dáme péct do trouby předehřáté na 125 °C a pečeme cca 45 minut.
Připravíme krém: máme předvařený pudink, v kastrůlku rozpustíme čokoládu, pudink vyšleháme a pak do něj zašleháme čokoládu a máslo.
Hotové pusinky naplníme krémem a můžeme ozdobit šlehačkou.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou