Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a nad vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý krupicový cukr a ušleháme tuhý sníh. Pak vmícháme moučkový cukr, hmotu přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme placičky. Děláme různě velké, abychom pak mohli udělat pyramidu.
Dáme péct do trouby předehřáté na 125 °C a pečeme cca 45 minut.
Připravíme krém: máme předvařený pudink, v kastrůlku rozpustíme čokoládu, pudink vyšleháme a pak do něj zašleháme čokoládu a máslo.
Hotové pusinky naplníme krémem a můžeme ozdobit šlehačkou.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami