Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a nad vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý krupicový cukr a ušleháme tuhý sníh. Pak vmícháme moučkový cukr, hmotu přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme placičky. Děláme různě velké, abychom pak mohli udělat pyramidu.
Dáme péct do trouby předehřáté na 125 °C a pečeme cca 45 minut.
Připravíme krém: máme předvařený pudink, v kastrůlku rozpustíme čokoládu, pudink vyšleháme a pak do něj zašleháme čokoládu a máslo.
Hotové pusinky naplníme krémem a můžeme ozdobit šlehačkou.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček