Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a nad vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně, přidáme zbylý krupicový cukr a ušleháme tuhý sníh. Pak vmícháme moučkový cukr, hmotu přendáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme placičky. Děláme různě velké, abychom pak mohli udělat pyramidu.
Dáme péct do trouby předehřáté na 125 °C a pečeme cca 45 minut.
Připravíme krém: máme předvařený pudink, v kastrůlku rozpustíme čokoládu, pudink vyšleháme a pak do něj zašleháme čokoládu a máslo.
Hotové pusinky naplníme krémem a můžeme ozdobit šlehačkou.
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do…
více o Salát od Středozemního moře
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě