Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť – za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat. Poté dáme do chládku, nejlépe do lednice.
Bezová limonáda je velmi osvěžující a na Balkáně věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek. :-)
Vypracujeme "klasické" tvarohové těsto a necháme odpočinout v ledničce (můžeme i rozválet a složit, těsto je pak lépe…
více o Tvarohové pečivo se šunkou
Nejprve si dáme jeden hrnek mléka do hrnce, necháme zahřát, mezitím si do druhého hrnku s mlékem rozpustíme puding a až…
více o Piškotový dort bez vaření
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné