Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť – za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat. Poté dáme do chládku, nejlépe do lednice.
Bezová limonáda je velmi osvěžující a na Balkáně věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek. :-)
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát