Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme. Vmícháme cukr, kyselinu citronovou a necháme 4–5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť – za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat. Poté dáme do chládku, nejlépe do lednice.
Bezová limonáda je velmi osvěžující a na Balkáně věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek. :-)
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu.
Když je kaše hotová přidáme pudink (rozmíchaný v mléce). A vaříme dalčí…
více o Pudinková bábovka (nepečená)