Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Přecedíme přes plátno. Přidáme cukr, vše promícháme, přikryjeme a necháme dalších 24 hodin stát. Potom vše rozléváme do sklenic, které uložíme na chladné místo.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa