Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém. Smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100 g). Dochutíme cukrem podle své chuti. Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany). Polevu naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny utuhnout. Řezy můžeme dozdobit kokosem.
Nepoužíváme pšeničnou mouku, ani kypřicí prášek, takže recept ocení bezlepkáři i příznivci trošku zdravějšího mlsání. Místo kypřicího prášku nám těsto kypří našlehané vajíčko, proto nepodceňte šlehání – bílek do opravdu tuhého sněhu, žloutek s cukrem a olejem do pěny.
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou