Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém. Smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100 g). Dochutíme cukrem podle své chuti. Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany). Polevu naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny utuhnout. Řezy můžeme dozdobit kokosem.
Nepoužíváme pšeničnou mouku, ani kypřicí prášek, takže recept ocení bezlepkáři i příznivci trošku zdravějšího mlsání. Místo kypřicího prášku nám těsto kypří našlehané vajíčko, proto nepodceňte šlehání – bílek do opravdu tuhého sněhu, žloutek s cukrem a olejem do pěny.
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na másle, přidáme 1 l vývaru na kostičky nakrájené oloupané brambory a…
více o Americká kukuřičná polévka
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem