Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém. Smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100 g). Dochutíme cukrem podle své chuti. Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany). Polevu naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny utuhnout. Řezy můžeme dozdobit kokosem.
Nepoužíváme pšeničnou mouku, ani kypřicí prášek, takže recept ocení bezlepkáři i příznivci trošku zdravějšího mlsání. Místo kypřicího prášku nám těsto kypří našlehané vajíčko, proto nepodceňte šlehání – bílek do opravdu tuhého sněhu, žloutek s cukrem a olejem do pěny.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči