Korpus necháme vychladnout a připravíme si krém. Smícháme máslo (povolené v pokojové teplotě), tvaroh a půlku velké zakysané smetany (případně menší balení, alespoň 100 g). Dochutíme cukrem podle své chuti. Krém naneseme na vlažný, nebo již vychladlý korpus a ve vodní lázni rozpustíme polevu (čokoláda, máslo a zbytek zakysané smetany). Polevu naneseme na krém a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny utuhnout. Řezy můžeme dozdobit kokosem.
Nepoužíváme pšeničnou mouku, ani kypřicí prášek, takže recept ocení bezlepkáři i příznivci trošku zdravějšího mlsání. Místo kypřicího prášku nám těsto kypří našlehané vajíčko, proto nepodceňte šlehání – bílek do opravdu tuhého sněhu, žloutek s cukrem a olejem do pěny.
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku